Origami: Sztuka składania papieru od podstaw
Żywność ekologiczna jest zazwyczaj uważana za bardzo zdrową. Dzieje się tak bo towary ekologiczne są wytwarzane przy zastosowaniu pewnych dokładnie wskazanych reguł. W głównej mierze nie mogą być sztucznie modyfikowane. Oznacza to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie niż położone obok w sklepie te same artykuły z nieekologicznych upraw. Jesteśmy w stanie niemniej jednak mieć pełne przekonanie, że do ich wytworzenia nie użyto środków sztucznych. Człowiek nie ingerował także w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To powoduje, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie pochodziło z takich upraw, w których zwierzęta mają zagwarantowane jak optymalne warunki życia. Nie są też sztucznie dokarmiane w celu podwyższenia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te pochodzące z ekologicznych ferm kurzych z pewnością będą bogatsze w przeróżnego typu wartości odżywcze. Skutkiem tego należałoby jeść żywność ekologiczną.
1. Kontynuuj
3. Otwórz link
5. Znajdź tutaj